top of page
Пошук
Фото автораSergey Nenko

Ефективність системи логістики в Україні 2021 року

Оновлено: 4 лют. 2022 р.

Ефективність системи логістики багато в чому визначає рівень економіки країни, тому ця сфера заслуговує на особливу увагу. Які тренди зараз визначають її динаміку? З якими викликами вона стикається? І якою може бути велика ідея, яка об'єднає навколо себе гравців та визначить напрямок подальшого розвитку цієї сфери?

Потенціал країни великий: через українську територію проходять 4 із 10 найбільш завантажених транзитних коридорів – як автомобільних, так і залізничних. Але, за даними 2018 року, Україна посідала лише на 66-те місце у світі. За статистикою ми використовуємо свій транзитний потенціал на 25–30%. А минулого року ще й втратили 25% обсягів порівняно з 2019: на 12–13% знизився транзит залізничним транспортом, на 9% – обсяг перевалки морських вантажів, сильно зменшилося транспортування газу.


Майже 25% залізничних колій потребує капітального ремонту, рівень зношування рухомого складу становить понад 90%. У справному стані знаходяться лише 2% з 5631 мосту, дослідженого «Укравтодором», 64% мостів не відповідають сучасним стандартам за габаритами та вантажопідйомністю. Майже 90% доріг – у зношеному стані, тому Україна зараз 119-та у світі за якістю дорожньої інфраструктури.






14 переглядів0 коментарів

Comments


bottom of page